سرور یکی از اصطلاحات بسیار پرکاربرد در دنیای وب بوده که بستر اینترنت را برای استفاده‌ی همگان امکان‎‌‍پذیر می‌کند. شاید برای خیلی از افراد این سوالات پیش بیاید که سرور چیست؟ سرور چه کاربردی دارد؟ چند نوع سرور در دنیا وجود دارد؟

در این مقاله به معرفی سرور، کاربردها و انواع آن خواهیم پرداخت.

سرور چیست؟ انواع سرور و کاربردهای آن

سرور چیست؟

سرور کامپیوتری است که خدماتی را برای کامپیوترها (یا کاربران آن) فراهم می‌کند. در تعریفی دیگر سرور کامپیوتری است که درخواست‌ را پردازش کرده و داده را به کامپیوتر دیگری در بستر اینترنت یا شبکه انتقال می‌دهد.

در یک دیتاسنتر، یک کامپیوتر فیزیکی که برنامه‌ی سرور بر روی آن اجرا می‌شود را سرور می‌نامند. اساس کار سرور مبتنی بر انتظار به درخواست کاربر و برآورده کردن آن است. منظور از کاربر می‌تواند یک برنامه هم باشد.

انوع سرور

انوع مختلفی از سرور وجود دارند. سرورها اغلب بر اساس هدفی که دنبال می‌کنند دسته‌بندی می‌شوند.

سرور به‌صورت فیزیکی درحقیقت یک دستگاه است و براساس سرویسی که ارائه می‌دهد دسته بندی می‌شود. پرکاربردترین سرورها در دنیای وب عبارتند از:

وب سرور

وب سرور کامپیوتری است که به درخواست‌های صفحات یا فایل‌های HTML پاسخ می‌دهد. برنامه‌ای که به محتوای وب پاسخ می‌دهد، کاربر نامیده می‌شود. مرورگر وب درحقیقت کاربری است که فایل‌های HTML را از وب سرور درخواست می‌کند.

سرور اپلیکیشن

سرور اپلیکیشن برنامه‌ای در یک کامپیوتر در شبکه‌ای توزیع شده است که منطق کسب‌وکار را برای یک برنامه‌ی کاربردی فراهم می‌کند.

سرور پایگاه داده

سرور پایگاه داده سروری است که از آن به‌منظور ذخیره، بازیابی و مدیریت داده‌ها استفاده می‌شود. وظیفه‌ی سرور پایگاه داده عبارت است از مدیریت به‌روزرسانی داده‌ها، فراهم کردن امکان دسترسی هم‌زمان توسط کاربرها و تضمین امنیت داده‌ها.

سرور پروکسی

سرور پروکسی (Proxy) نرم‌افزاری است که نقش میانجی  را بین دستگاه هدف ( مثل یک کامپیوتر) و یک سرور دیگر (که یک کاربر یک سرویس را درخواست می‌کند)، بازی می‌کند. سرور پروکسی ممکن است در همان سرور به‌عنوان یک سرور فایروال، یا در سروری مجزا وجود داشته باشد که درخواست‌ها را توسط فایروال بررسی می‌کند.

میل سرور

میل سرور برنامه‌ای است که ایمیل‌‌های ارسالی از کاربران محلی (افرادی که یک دامنه مشابه دارند) و فرستنده‌های از راه دور را دریافت کرده و ایمیل‌های خروجی را ارسال می‎‌کند.

سرور چیست؟ انواع سرور و کاربردهای آن

سرور مجازی

سرور مجازی برنامه‌ای است که بر روی یک سرور اشتراکی اجرا می‌شود. سرور مجازی به‌نحوی پیکربندی می‌شود که هر کاربر کنترل کامل را بر روی سرور خواهد داشت. به‌منظور کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید اینجا را کلیک کنید.

سرور تیغه ای

یک سرور تیغه‌ای درحقیقت چارچوبی از سرورهای چندگانه است که تمامی اجزاء آن‌ بر روی یک «برد» (Board) قرار دارند. این سرورها برای سرویس‌دهی در حجم و ظرفیت بالا طراحی شده‌اند. هر تیغه یک سرور است که به‌طور خاص به یک برنامه اختصاص داده شده است. در واقع سرور تیغه‌ای سروی است که هر برد آن به یک برنامه اختصاص داده شده و درنهایت به برد اصلی متصل می‌شود.

فایل سرور

فایل سرور کامپیوتری است که مسئولیت مخزن اصلی و مدیریت فایل‌های داده را بر عهده دارد؛ به‌گونه‌ای که دیگر کامپیوترهایی که در آن شبکه حضور دارند، بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.

سرور امنیتی

سرور امنیتی در واقع یک شبکه‌ی مبتنی بر مولفه‌های امنیتی است که مجوز و تسهیلات کنترل فایل‌ها را فراهم می‌کند. در این سرورها، موارد امنیتی می‌توانند از قبل تعریف شوند و بنابراین مجوزها بر اساس آن‌ها صادر شوند.

DNS سرور

DNS سرور یک قسمت بسیار مهم از زیرساخت DNS است. DNS مخفف عبارت (Domain name system) است. DNS سرور یا همان nameserver، آی‌پی آدرس‌ها را همراه با نام هاست آن‌ها ذخیره کرده و از آن جهت رفع نیاز کاربرانی (کاربرانی که از یک IP استفاده می‌کنند) که مایل به دسترسی به وب‌سایت، دستگاه یا دیگر سیستم‌های شبکه‌ای هستند، استفاده می‌کند.

انتخاب سرور مناسب

هنگام انتخاب سرور مناسب، چندین نکته وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کنیم. قابلیت‌های امنیتی، بازیابی داده‌ها و حفاظت از اطلاعات موارد است که باید به آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دهیم.

اگر سرور از حافظه‌ی درونی برای دخیره‌ی اطلاعات استفاده می‌کند، نوع دیسک و ظرفیت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

و در نهایت این‌که هنگام انتخاب سرور بسیار مهم است که اهمیت ویژگی‌های خاص بر اساس موارد استفاده از سرور را ارزیابی کنیم و سپس تصمیم به انتخاب نوع سرور بگیریم.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و در اختیار شرکت ایستا شبکه گستر پارس می‌باشد.

Please publish modules in offcanvas position.